MENU
Levelsystemen voor Camper en Caravan
Camper Luchtvering
Back
Next

Camper levelsysteem

Uw camper vol automatisch waterpas gezet met slecht één druk op een knop.

Uw Camper staat volledig waterpas binnen 2 minuten tijd , volledig stabiel, en u bent klaar .

De Camper wordt, alvorens het volledig automatisch waterpas stellen, zo laag als mogelijk bij de grond gezet .

Na het vlak stellen is er geen enkele beweging te voelen in de Camper wanneer er iemand in loopt of instapt.

Dit is bijvoorbeeld erg comfortabel als er in de iemand eerder wakker is en door de camper loopt of dat er iemand in en uitstapt .


E&P Levelsysteem, zonder het systeem zou de hele Camper bewegen.VOORAF : U kent het wel, u staat op een camping of even stil langs een mooi plekje onderweg en uw camper staat nogal scheef. Zo scheef zelfs dat de bestaande oprij plankjes niet voldoende zijn om uw camper een beetje op normaal niveau te krijgen. Dus u probeert het met wat extra plankjes, een krik erbij, enz. Nadat u dit eindelijk gedaan heeft, kunt u dan verder genieten van uw rust, maar ja u gaat ook weer verder en op de volgende bestemming begint het verhaal waarschijnlijk weer opnieuw. Een tijdrovende en veel moeite kostende bezigheid dus.


LEVELSYSTEM : Om u deze moeite te besparen is er nu het Levelsystem. Met slechts één druk op een knop wordt uw camper volautomatisch waterpas gezet, in slechts 2 minuten tijd staat uw camper helemaal klaar. Te allen tijde blijven alle wielen op de grond staan. En wat dacht u van het gegeven dat uw camper tevens helemaal stabiel staat. Er is geen enkele beweging te voelen in de camper wanneer er iemand in loopt of instapt. Dit is b.v. erg prettig als er 's ochtends al iemand eerder wakker is en door de camper loopt of uitstapt.

STEUNPOTEN : Het systeem werkt niet zoals andere steunsystemen, waarbij men iedere steun apart bedient en toch nog zelf moet kijken met een waterpas, of alles recht staat. Dit systeem doet dat helemaal zelf. Na de eerste druk op de knop gaan alle steunen naar beneden, zodra alle steunen beneden zijn, wordt iedere steun met korte intervallen apart bediend, totdat alles perfect waterpas staat. Het Levelsystem werkt met lichtgewicht hydraulische steunpoten, die naar beneden zakken als u de controle-unit bedient. Standaard worden er 4 steunen geleverd, die per stuk 1,7 ton tillen kunnen. Voldoende dus voor de meeste campers in Europa. Tevens zijn er zwaardere steunen leverbaar. Tot 9 ton per steun. De steunen worden middels montageplaten aan het chassis bevestigd. Deze platen worden niet standaard meegeleverd, omdat er zovele chassistypen zijn. Deze worden apart besteld of gemaakt. Het is mogelijk de steunen in 3 verschillende slaglengten te verkrijgen: te weten 300/400/450 mm.

POMP UNIT : De steunen zijn voorzien van een 2-weg bediening. Dat betekent, dat de steunen hydraulisch naar beneden, maar ook hydraulisch omhoog gaan. Dit heeft als voordeel dat als een poot in de modder gezakt zou zijn, deze er toch weer uitgetrokken kan worden. Dit omhoog gaan gebeurt niet met veren, zoals andere systemen dat hebben. De steunen zijn behandeld met poedercoating tegen corrosie.De steunen worden bediend door een 12-Volt elektrisch/hydraulische pomp. De pomp werkt met een druk van 160 bar. Deze pomp kan in een luikje of opbergruimte geplaatst worden. Vanuit deze plaats gaan er hydraulische leidingen naar de steunpoten. Mocht er toch een keer stroomuitval zijn omdat uw accu leeg is, dan is het systeem tevens met de hand bedienbaar, zodat u toch de steunpoten weer kunt bedienen. Afmeting van het hele pompblok is L=45 x B=15 x H=25.

BEDIENING : Binnen in de camper wordt een controlepaneel geplaatst, waar u het hele systeem bedienen kunt. Het systeem is beveiligd en werkt alleen indien u de handrem aangetrokken heeft. Wilt u wegrijden dan hoeft u slechts één druk op de knop te geven en binnen 1 minuut zijn alle steunen weer ingetrokken. Als u de poten vergeet in te trekken en u haalt de camper van de handrem dan gaat er een alarm en de poten worden direct ingetrokken. Indien gewenst kunt u ook het systeem op handbediening zetten. U kunt dan iedere steun weer apart bedienen. Stel uw camper helt over naar links, dan drukt u op de knop links en wordt de camper aan de linkerzijde iets omhoog gezet. Heel eenvoudig. Tevens kunt u op dit paneel zien of de accu vol genoeg is voor de bediening.

VOORDELEN : Super snel waterpas en stabiel zetten van de camper. Snel geïnstalleerd op staanplaats na aankomst. Volautomatisch. Geen gedoe met krik en plankjes. Beveiligd tegen vastvriezen van steunen aan de grond. Beveiligd tegen wegrijden (werkt alleen indien handrem is aangetrokken). Lichtgewicht en zeer compact systeem. Onderhoudsvrij. Steunen worden ook hydraulisch ingetrokken, waardoor ze niet blijven vastzitten in drassige of bevroren bodem. Zeer compacte pompunit (neemt weinig plaats in beslag). Pomp kan ook onder de auto geplaatst worden in een polyester bak. Beste prijs/kwaliteit verhouding op markt.

MONTAGE : De montage van het hele systeem zal zo'n 16 uur in beslag nemen. Indien gewenst geven wij advies bij montage. Het monteren is ook mogelijk door TCM.

LEVERING : Gehele set bestaat standaard uit 4 poten, pomp, controle-unit, bedieningpaneel, alle elektrische kabels. Exclusief leidingen, olie en adapterstukken.

Heeft u een vraag? stel hem..... neem contact met ons op, zodat wij uw vraag tot tevredenheid kunnen beantwoorden.
E&P Hydraulisch Levelsysteem, lelvelsysteem, levelsystem, camper waterpas, caravan waterpas, camper luchtvering, camper, caravan, camper horizontaal, hydraulisch, op poten, niet bewegen, caravan horizontaal, levelen, nivileren, level, vlak stellen
© 2021  ( snelwaterpas ) TCM Projects b.v.