Luchtvering camper

MENU
Levelsystemen voor Camper en Caravan
Camper Luchtvering
Back
Next
Campers worden in de praktijk steeds maar zwaarder.

Hiermee wordt in het ontwerp onvoldoende rekening gehouden. De rijeigenschappen van een achteroverhangende en/of scheefstaande camper nemen sterk af. De wagen veert niet meer voldoende in om de oneffenheden van het wegdek veilig te absorberen en de camper slaat regelmatig door op zijn aanslagrubbers.

Dit is oncomfortabel en onveilig.

De grote massa van de camper, waarbij het zwaartepunt ook nog eens hoog ligt, zorgt voor instabiel en zweverig rijgedrag. Denk aan rotondes, bochten en het passeren van vrachtwagens. Op oneffen wegen en bij hellingen kan er, hoe voorzichtig ook gereden wordt, schade ontstaan aan uitlaat, watertank, het rek van het reservewiel, de trekhaak e.d. Vooral de lange achterkant raakt snel de grond bij steile opritten, zoals bij veerponten.

Zonder extra hulp (lucht)vering is de originele campervering vaak niet opgewassen tegen de langdurige zeer zware belading. Deze zal zich in de loop der jaren zetten en de camper komt steeds lager te liggen.

Deze factoren zorgen ervoor dat u niet ontspannen kunt genieten van de rit met uw droom camper.U rijdt gespannen en wordt sneller vermoeid.

Hoe is dit te voorkomen?

Met hulp (lucht) vering komt de camper weer op het juiste niveau. De stabiliteit verbetert, omdat de camper door de extra veersterkte minder kan hellen. N.B. De camper blijft comfortabel. Het is een veelgehoord misverstand dat er hele stugge veren nodig zijn om de camper te liften.

De camper wordt soepeler en comfortabeler!

Het voordeel van luchtveren :

Bij sterk wisselende belading kunt u zelf de camperhoogte aanpassen.De luchtveerset bestaat uit:

- Luchtbalgen (vouw- of harmonica balgen, soms rolbalgen)

- Montage delen (vulnippel, luchtleidingen, bedieningsonderdelen)

- Manometer(s)Opmerking:

Voor campers adviseren wij altijd het 2-kamersysteem.
Hiermee kunt u de linker en de rechter luchtveer apart vullen.
Omdat de balgen niet met elkaar verbonden zijn, wordt het overhellen in lange bochten tegengegaan en kan een ongelijk beladen camper rechtgezet worden.
E&P Hydraulisch Levelsysteem, lelvelsysteem, levelsystem, camper waterpas, caravan waterpas, camper luchtvering, camper, caravan, camper horizontaal, hydraulisch, op poten, niet bewegen, caravan horizontaal, levelen, nivileren, level, vlak stellen
© 2021  ( snelwaterpas ) TCM Projects b.v.